Prisbelönade fik i Stockholm

I Stockholms trendiga Vasastan ligger en pärla, ett av stans bästa fik och enligt många stockholmare det absolut bästa caféet i stan. Med sin mysiga stämning och goda mat är det prisbelönta Café 60 en mycket uppskattat mötesplats. Ett ställe där man kan möta kompisarna för en avslappnad söndagsbrunch, en eftermiddagsfika med nära vänner eller nyfunna bekanta, eller en fredagslunch med kollegorna. Café 60 är ett sött och rart fik som överraskar med sitt stora urval av goda maträtter och smaskiga bakelser, samt med sin lugna och avkopplande stämning mitt i storstadens brus.

Fik för dygnets alla stunder

Fik som har något för alla smaker

Oavsett om du är sugen på något sött tillsammans med en stor kopp kaffe eller om det är en smarrig italiensk lasagne som lockar dig, är Sveavägen 60 den rätta adressen för att njuta av god mat i bra sällskap. Café 60 är ett fik som har fått sitt namn efter adressen den ligger på och har mycket att erbjuda för alla som hittar hit. Vi har öppet från kl. 07-24 på vardagar och även till kl. 02 på fredagar och lördagar. Vår trevliga personal välkomnar både morgonpigga och nattugglor med öppna armar och ett varmt leende.

Lunchmenyn består av ett stort urval av smarriga italienska varmrätter, med bland annat traditionella cannelloni och lasagne, fräscha sallader och hemlagade soppor. Vare sig man är köttälskare eller vegetarian, hittar man sin lycka bland de smarriga rätter som detta charmiga fik erbjuder. Gottegrisar kommer inte heller bli besvikna med alla godsaker som våra duktiga konditorer har bakat. Med allt från saftiga bullar till fina tårtor och massor däremellan har man så mycket att välja på att det är svårt att nöja sig med bara en. Självklart finns det även fettsnåla alternativ.

En mysig samlingspunkt för alla

Det finns många fördelar med att ligga så centralt och det gör det enkelt att hitta hit eftersom detta hemtrevliga fik bara är ett stenkast från tunnelbanan. Caféet har två våningar och även en liten uteservering vilket gör det till ett trevligt ställe att träffas på. Detta är särskilt uppskattat av lite större grupper såsom Meetups eller språk-caféer som samlar människor från olika länder med liknande intressen kring en smakrik kopp kaffe och en mysig pratstund om allt mellan himmel och jord.

Så fort man kommer in på detta trevliga fik blir man välkomnad av den härliga doften av nybryggt kaffe och kanelbullar. Med lite tur hittar man ett mysigt hörn att sitta på. Dessa platser brukar vara en stor favorit för en fika hos nykära par som uppskattar den lugna stämningen. På övervåningen är ljuset lite dämpat och oftast har man även ljus på bordet vilket bidrar till avslappnande miljö. Det är svårt att hitta ett skönare ställe att fika på.

Definitivt värt ett besök

Det finns flera anledningar till att detta fik har blivit så populärt hos så många stockholmare och att det känns som ett naturligt förslag när man ska bestämma en träffpunkt. Vare sig det är för en snabb vardagslunch med kollegor, en sömnig söndagsbrunch med sambon eller en lugn fika med kompisar, så är Café 60 definitivt rätt ställe att gå på. Vi har öppet mellan kl. 07-24 de flesta av dagarna vilket gör caféet till det perfekta målet mellan en shoppingtur på stan eller efter en långpromenad runt den fina Brunnsviken. Café 60 har något för alla smaker.