Utländska caféer

Last modified date

Svenskar älskar kaffe och att fika så mycket att när vi är utanför Sveriges gränser så kollar vi genast var det närmsta caféet ligger och vilka som är mest värda vårt besök. Med det ger vi ljus på några av världens bästa caféer.

Ki café

I Japans huvudstad Tokyo finns det ett flertal caféer värda ett besök. Ett som ofta omnämns som världens bästa är Ki café. Här kan du i en lugn, minimalistisk miljö avnjuta en god kopp kaffe och kreativa bakverk.

The barn

I Tysklands huvudstad Berlin hittar vi ett café som blivit hyllat av kaffeexperter världen över. Caféet heter The barn och har specialiserat sig på kaffe, men de säljer också en del bakverk och bröd.

Café Mollien

I Frankrikes huvudstad Paris och i en av landets mest besökta sevärdheter Louvren hittar vi Café Mollien. Här får du förutom gott kaffe och goda bakverk en fantastisk utsikt.

Patent coffee

På Manhattan i New York hittar vi Patent coffee som på dagtid säljer kaffe och fikabröd men som nattetid förvandlas till en nattklubb.

28 café

I Portugals huvudstad Lissabon hittar du 28 Café. Det som gör detta café unikt är att det ligger i en spårvagn. Caféet är en hyllning till stadens elektriska spårvagnar. Här kan du äta mat, dricka kaffe och njuta av miljön.

Dreamy camera café

Ett annat unikt café för sin miljö är Dreamy camera café som finns i Sydkorea. Caféet är format som en kamera.

Caffè Gambrinus

I Neapel,, Italien hittar vi ett historiskt café som heter Caffè Gambrinus. Caféet har funnits sedan år 1860 och här kan du njuta av gott kaffe i en miljö som känns lyxig.

ivadmin