Nordiska caféer

Last modified date

Fikakulturen må vara starkast i Sverige, men våra grannländer har också några riktigt bra och populära caféer.

Kaffebrenneriet

I Norges huvudstad Oslo hittar vi Kaffebrenneriet som är ett populärt café och som namnet förtäljer så säljer de riktigt bra kaffe. Men förutom kaffe har de ett stort urval av bakverk och maträtter som du kan njuta av i en mysig miljö. Kaffebrenneriet har funnits sedan 1994 och har idag ett flertal caféer runt om i Norge.

Cafetoria roastery

I Finlands huvudstad Helsingfors hittar vi Cafetoria roastery. Deras kaffe har ett flertal gånger blivit nominerat till fina priser. Förutom att de har bra kaffe har de olika bakverk och erbjuder frukost.

Frede & Vester’s

I Danmarks huvudstad Köpenhamn hittar vi Frede & Vester’s. Caféet serverar både kaffe, fikabröd och mat. Deras kaffe är helt ekologiskt och caféet jobbar hårt för att deras råvaror och livsmedel ska vara så hållbara som möjligt. Förutom gott kaffe och goda bakverk så uppskattas den färgglada miljön.

Emilie and the cool kids

På Island och i dess huvudstad Reykjavik hittar vi ett populärt café som heter Emilie and the cool kids. I en mysig miljö kan du äta goda kakor, bullar och dricka gott kaffe.

ivadmin