Öppna ett tryggt café

Drömmer du om att öppna ett café? Det är garanterat ett spännande projekt. Du får möjlighet att vara kreativ och designa inte bara lokalen, utan även menyer och välja kaffe och fika som känns mest intressanta. Samtidigt är det viktigt att även tänka på praktiska saker. I den här artikeln får du tips kring det.

Trygghet först

I de flesta fall sker det inga olyckor på caféer. Framförallt den som är ansvarsfull och kollar upp alla maskiner, elledningar och övrigt undviker tråkiga olyckor i lokalen. Däremot kan man inte räkna med att ”det inte händer mig”, utan du bör vidta säkerhetsåtgärder. Det gör du enkelt genom att kontakta presto.se som gärna skyddar din verksamhet mot olyckor som t.ex. brand. Presto.se har arbetat inom branschen i många år och har såväl expertisen som utrustningen som krävs för bästa möjliga skydd. De kan erbjuda alltifrån rådgivning till installation och service av säkerhetsutrustning. Det är ditt café värt!

Investera i försäkring och skyddsutrustning

När du ska öppna ett café har du givetvis en hel del kostnader att täcka. Att starta den här typen av verksamhet är inte billigt. Därför kan det kännas frestande att inte spendera så mycket på just skyddsutrustning och olycksförsäkring. Samtidigt är det just de här utgifterna som gör att du undviker betydligt högre kostnader om olyckan faktiskt skulle vara framme. Välj därför en så bra försäkring som möjligt och dra dig inte för att välja exempelvis brandlarm och brandsläckare av högsta kvalitet.

En annan aspekt har att göra med kunskap. För att kunna agera rätt i en nödsituation behöver du vissa kunskaper som du får genom att gå en kurs eller åtminstone läsa en bok. Informera dig så mycket du kan – då känner du dig tryggare och även caféet blir en säkrare plats för alla.

kalle