Fröer – i och utanför caféet
De flesta som äger ett café gör sina egna bakverk och bröd. Det ger möjlighet att vara kreativ och stå ut från mängden genom att baka unika och goda bröd och bakverk som endast går att få på just det caféet. Dessutom kan man anpassa utbudet efter vad kunderna vill ha och många gillar fröer i både bröd och bakverk.
Använd fröer såhär
Det finns många sätt att implementera fröer i ett café. Dels kan man självklart baka med fröer. Det är populärt att strössla på lite frön ovanpå bröd och bakverk. Sesamfrö är ett exempel på frö som används flitigt i mat. Även andra fröer såsom solrosfrön och vallmofrön kan användas. Många uppskattar ätbara frösorter och det kan man med fördel utnyttja genom att implementera mer fröer i sina produkter. Men de kan även användas utanför caféet. Ett exempel på det är att så frön av olika växter utanför caféet. Man kan så alltifrån stockrosor till små penséer som pryder utomhusmiljön utanför caféet – perfekt för sommarhalvåret då många gäster förmodligen vill kunna sitta ute och fika. En fördel kan då vara att så perenner så att man slipper göra om hela processen varje år.