Unika Caféer i Sverige med det lilla extra

Last modified date

Det finns många caféer som man kan njuta av världen över och stilarna på inredningen kan variera in i det oändliga. En del caféer i Sverige, har valt att nischa sig med en unik inredning som kan fascinera besökare, samt att fikaupplevelsen blir något utöver det vanliga.

Caféer man gärna besöker igen

Precis intill Hötorget på Drottninggatan 65 i Stockholm, kan man finna café Dirty Coco med en inredning av 11 000 blommor på både tak och väggar! Från taket ser man rosa blommor som hänger ner och all inredning matchar i rosa toner. På Dirty Coco upplever man en fika i en näst intill magisk sagovärld omgiven av romantiska blommor och riktigt goda bakverk. Vill man dyka in i en science fiction värld, kan man besöka café Sirius i Göteborg. Här kan man tillåta sig själv känna sig riktigt nördig då café Sirus ligger längst in i en science fictionbokhandel. Man kan bli serverad en ”Deathstar-smörgås” eller till exempel dricka en blå mjölkdryck vid namn ”bluebatha”.

Tycker man om 50-talet och 60-talet ska man besöka Ruter retro café som ligger i Boden. På

Granatvägen 3, kliver man in i något som känns som en tidsmaskin med jukeboxar, flipperspel och inredning helt och hållet i 1950- och 60-talets anda! Här går även personalen klädd i tidsenliga kläder och man man till exempel avnjuta en riktigt god radiokaka. Det finns många andra bra tips på olika retrocaféer runtom i landet. Att resa runt i Sverige och besöka olika unika caféer, kan vara riktigt minnesvärd. Det kan alltid vara skönt att ha tillräcklig med pengar när man gör sin roadtrip. Behöver man extra pengar, kan man ta ett fördelaktigt lån utan uc och jämföra flera olika låneföretag tills man finner det som passar.

Caféer för djur och människa

Det har blivit ett allt mer populärt koncept att öppna caféer som välkomnar personer med sin fyrbenta vän. Dessa unika caféer är anpassade för både husse och matte. På Surbrunnsgatan 48 i Stockholm ligger Java Whiskers, och är Sveriges första kattcafé där man kan mysa med katter! Hela verksamheten går ut på att man har katter i lokalen för omplacering och adoption. När man kommer dit för en fika, kan man lära känna katterna och kanske få hem en vän för livet? På Hedinsgatan 13 i Stockholm, finner man café Himmelska Hundar där både ägare och hund kan avnjuta godsaker och menyer anpassade för både människa och hund. Även om man inte är hundägare, är man alltid varmt välkommen. Det finns även en mängd olika hundvänliga caféer i Stockholm där hunden får komma in medan man fikar. Att få kunna ha med sig sin fyrbenta vän på en fika, är något som är mycket uppskattat av både djur och ägare!

kalle