Alla älskar kaffe?

Last modified date

Svenska folket älskar fika och framförallt kaffe. Att mötas på något mysigt café och dricka en härlig kopp kaffe är något som de allra flesta tycker om. Vad många kanske inte känner till är de hälsosamma effekter som kaffe faktiskt har för vår kropp.

En studie har visat att äldre som dricker kaffe varje dag kommer att minska risken att dö till skillnad från de som inte dricker kaffe. Forskare har kunnat koppla kaffedrickande till minskad risk av att dö från infektioner, hjärtfel och stroke. Detta är goda nyheter för seniorer och så är även Seniordeal som vill göra vardagen lättare och bättre för alla som är över 55 år gamla. Hos https://seniordeal.se/ kan alla medlemmar erhålla exklusiva pensionärsrabatter samt seniorrabatter. Dessa kommer att förlänga livslängden på budgeten och ge möjlighet för dig som är äldre att kunna unna dig lite extra. Det är helt gratis att bli medlem och du kommer att få tillgång till hundratals olika rabatter.

Det finns många väldigt dyra kaffesorter och alla säljs inte i Sverige. Dessa dyra kaffesorter är svåra att hitta eftersom tillverkningsvolymen är liten och mycket exklusiv. Coffee Yauco Selecto AA från Puerto Rico samt Starbucks Rwanda Blue Bourbon kostar runt 340 kronor per kilo. Hawaiian Kona Coffee ligger på 485 kronor per kilo i pris. Los Planes från El Salvador kostar cirka 570 kronor per kilo medan Blue Mountain från Jamaica kostar hela 700 kronor per kilo och anses vara en av världens bästa kaffesorter. Från Brasilien kommer Fazenda Santa Ines med ett pris på 713 kronor per kilo. El Injerto från Guatemala har också ett pris på 713 kronor per kilo. St. Helena Coffee Company’s Island kostar 1 130 kronor per kilo och kaffeproduktionen sägs ha startats av självaste Napoleon Bonaparte. Från Panama kommer det exklusiva kaffet Hacienda La Esmeralda med ett hisnande pris på 1 482 kronor per kilo. Världens dyraste kaffe är Kopi Luwak Coffee från Indonesia som kostar 2 280 kronor per kilo.

Det finns många goda och bra hälsoeffekter från kaffe och alla kan dricka kaffe med gott samvete. Kaffe kan hjälpa dig hålla vikten eller gå ner i vikt eftersom koffeinet ökar din kropps förbränning. Kaffe gör inlärning lättare och är bra för ditt minne. Att dricka kaffe är uppiggande och lyfter humöret. Risken att drabbas av diabetes kan minska genom att dricka kaffe. Goda nyheter särskilt för kvinnor är att koffeinet motverkar celluliter samt gör huden slätare och lenare.

Kaffe fungerar olika beroende på hur starkt (hur mycket koffein kaffet innehåller) kaffet är och vid vilken tidpunkt som vi dricker kaffe. På morgonen eller förmiddagen kommer en kaffekopp att få oss att vakna till och prestera bättre. Om du dricker kaffe senare på eftermiddagen eller kvällen kan kaffet förstöra nattsömnen. Molekylen koffein motverkar adenosin som är en molekyl som våra celler utsöndrar dagligen i vår kropp. Adenosin har en tröttande och dämpande effekt som gör oss trötta och får oss att somna.

kalle