Använd färgpsykologi för att måla om ditt café

Last modified date

Studier visar att färgerna hos caféer och restauranger kan påverka kunderna psykologiskt. Olika färger kommer nämligen att stimulera olika känslor och kan göra en djup påverkan. Du kan därför metodiskt använda dig av färgpsykologi när du väljer inredning och målarfärg till ditt café.

Anlita professionella målare

Det viktigaste av allt när du väljer inredning och färg att du skapar en enhetlig stil och tema. Till din hjälp har du K3-gruppens professionella målare i Stockholm som kan ta hand om all typ av målning, från väggar och golv till fönster och snickerier. När det gäller professionell målning är erfarenhet viktigt för att resultatet ska bli bra, inte minst detaljmålning och fönstermålning. Vidare är professionella målare väl medvetna om hur valet av färg styr hur människor upplever en plats.

Några inspirerande tips på färgkombinationer till ditt café är:

  • Avslappnande färger bestående av grönt och brunt.
  • Glada färger med nyanser av gult och rött.
  • Ljusa färger bestående av vit, beige och ljusgrå.
  • Få kunder att stanna längre med varmare nyanser av rött, orange och brunt.

Läs vidare för att kika närmare på ovanstående fantastiska färger till ditt café!

Topp 4 färgkombinationer till ditt café

1. Avslappnande färger bestående av grönt och brunt – Den gröna färgen har alltid förknippats med naturen och den inger en avslappnande känsla som uppmuntrar kunden att stanna längre. Vidare kan det inspirera kunder till att vilja äta mer balanserat och hälsosamt.

2. Glada färger med nyanser av gult och rött – Gult och rött är glada och energifulla färger som höjer pulsen och blodtrycket. Detta kan få kunder att känna sig hungriga och vilja äta snabbare.

3. Ljusa färger bestående av vit, beige och ljusgrå – Mindre caféer har nytta av ljusa färger för att få utrymmet att kännas rymligare och större. Du kan till exempel måla taket vitt, väggar i beiget och golvet i ljusgrått. Speciellt stor effekt ger det att måla taket vitt.

4. Få kunder att stanna längre med varmare nyanser av rött, orange och brunt – Med jordnära färger i omgivningen tillsammans med varm belysning får du dina kunder att verkligen slappna av och vilja stanna längre.

kalle