Caféer – platser för mysiga möten och gott att äta!

Att gå på café är mysigt med partnern, vännerna eller familjen. Ett café är en trevlig mötesplats där man kan slappna av och dricka kaffe, te eller till exempel varm choklad. Det finns idag cirka 2500 caféer i hela Sverige att välja på samt att 400 av dessa är kedjor.

Vad bjuds det på i ett café?

Det vanligaste man finner på ett café är bakverk som mjuka och hårda kakor, varierande pajer , kanelbullar eller puddingar. Vissa caféer serverar även smörgåsar eller lättare sallader och matpajer. Vill man brygga sitt eget kaffe, finns det bra tips på hur man brygger gott kaffe själv. Att fika passar även hemma på fester som till exempel midsommar! Då är det roligt att ha underhållning för gästerna med spel som passar midsommarlekar i alla åldrar! Att allt fler fikar på caféer är positivt för samhället och svensk fika är en trend som skapar jobb, då fler spenderar pengar på caféer och branschen växer.

I Sverige finns det många caféer som har riktigt hög kvalitet på sitt urval och trevliga atmosfär. Precis som restauranger som utnämns i White Guide, en guide där endast de bästa utses i bokform, på internet och via en app, har även caféer samma utnämnanden. I White Guide finner man även Sveriges bästa caféer som är väl värda ett besök!

Andra drycker än kaffe

På ett café serveras inte bara det klassiska kaffet. På Espresso House kan man till exempel få en härlig chailatte! Drycken är ett kryddigt och sötat te med kardemumma, nejlika, kanel och ångspunnen mjölk. Vill man testa att göra en hemgjord chailatte är det inte så svårt som man tror! Man kan på många caféer även få espresso, iskaffe, cappuccino eller varför inte en vanlig latte som är smaksatt med valfri smaksirap? Sist men inte minst, kan man unna sig en härlig kopp varm choklad med vispgrädde!

kalle