Caféer i Sverige

Last modified date

Att vi har en stark fikakultur i Sverige är inte någon hemlighet. På nästan varenda ort i Sverige finns det ett café där ortens invånare samlas för att mötas över en kopp kaffe och ett valfritt bakverk. Med det ger vi ljus till några av, enligt White guide, Sveriges bästa caféer.

Fosch Artisan Pâtisserie

I Stockholm hittar vi det café som under 2019-2020 blev utsett till årets bästa café. Deras bakverk är anpassade efter de svenska säsongerna och är ekologiska.

Conditori Nordpolen

I Vara hittar vi Conditori Nordpolen som var ett av Sveriges första caféer, som etablerade sig redan år 1903. Caféet erbjuder klassiska bakverk som består av både bakelser, småkakor och tårtor.

Berzelii Choklad

I Göteborg hittar vi Berzelii choklad och som namnet förtäljer så har caféet specialiserat sig på choklad. Här säljs kakor, bakelser, tryfflar och dryck med smak och guldkant av choklad men också enklare maträtter.

Flickorna Lundgren på Skäret

I Skåne hittar vi caféet Flickorna Lundgren på Skäret som varit ett populärt sommarcafé sedan år 1938.

Bergstugan Fröå gruva

I Åre hittar vi Bergstugan Fröå gruva. Här kan du njuta av goda våfflor efter att ha spenderat dagen i skidbacken eller njutit av naturen. Förutom våfflor finns det hembakt fikabröd och kaffe på menyn.

ivadmin