Baka med ströbröd

Last modified date

Ströbröd är en fantastisk ingrediens som passar utmärkt i bakning. Det ger näring och ett härligt krisp i bakverken. Undrar du vad ströbröd är gjort av? I den här artikeln hittar du svaret. Du får även tips på vad du kan baka med ströbröd.

Vad är ströbröd gjort av?

Ströbröd är en ofta bortglömd ingrediens som borde få mer uppmärksamhet. Det är både nyttigt och gott att använda ströbröd i bakning. Du kan göra eget ströbröd genom att mala torrt bröd till ett knaprigt mjöl. Det enklaste är dock att köpa ett paket med färdigt ströbröd. Många tycker även att det är godast. På Wasas hemsida hittar du svar på frågan vad är ströbröd gjort av?. Deras populära ströbröd innehåller vetemjöl, fullkornsrågmjöl, rapsolja, jäst, socker, vallmofrö, salt, rågmjöl och mältat korn. Deras extra knapriga ströbröd är tillverkat av färskt, nygräddat knäckebröd. Wasa knäckebröd är mycket omtyckt och tack vare deras ströbröd är det möjligt att få deras berömda smak och textur i bakverken.

Bröa formar

De allra flesta använder ströbröd till att bröa formar. Det är ett klassiskt användningsområde som passar bra både till söta och salta bakverk, exempelvis sockerkakor, pajer och grova rågbröd. Testa själv nästa gång du ska bröa sockerkaksformen eller muffinsformarna!

Ge söta bakverk en nyttig twist

Du kan använda ströbröd i söta bakverk för att göra dem lite nyttigare. Testa till exempel att göra äppelpaj med ströbröd i pajdegen. Servera med en kopp kaffe och en klick grädde. Du kommer inte att bli besviken!

Baka nytt bröd

Ge ströbrödet nytt liv genom att baka bröd med det. Ströbröd är gjort av bröd och därför passar det så klart bra att använda i just brödbakning. Du kan använda det för att göra alla möjliga typer av bröd. Ta ditt favoritrecept och lägg till 10-20% ströbröd samt lite extra vatten. Blanda tills degen fått rätt konsistens. Variera vattenmängden efter behov. Olika mjölsorter samt mängden ströbröd avgör hur mycket vatten som behövs. Ditt bröd kommer få en härlig konsistens och en extra god smak tack vare ströbrödet. Du kan även testa att lägga ströbrödet i blöt över natten för att göra det enklare att måtta hur mycket vatten som behövs. Ströbröd passar bra ihop med surdeg såväl som jäst.

kalle