Starta ditt eget bondgårdscafé

Last modified date

Drömmer du om att starta ett eget café samtidigt som du funderar på att flytta ut på landet? Det finns inget som säger att dessa två framtidsdrömmar inte går att kombinera. Faktum är att så kallade bondgårdscaféer blir alltmer populära, då många svenskar längtar bort från storstädernas höga tempo. Att sköta en bondgård kan naturligtvis vara krävande, men det är samtidigt enormt givande och med utrustning från Kellfri.se kommer du snabbt igång med livet på landet. Hos Kellfri hittar du allt ifrån sadelhållare och sadelhängare till gräsklippare och grönytemaskiner. Webbshoppen erbjuder dessutom rådgivning via telefon.

Därför ska du starta ett café på landet

Att starta ett bondgårdscafé är en företeelse som ligger helt rätt i tiden. Ända sedan pandemin slog till i början av 2020 har alltfler svenskar sökt sig ut till landsbygden, och även de som inte vill flytta från storstaden hemestrar gärna på landet. Att tillbringa semestern på en bondgård ses av många som ett bra sätt att vila upp sig och lära sina barn att respektera djur och natur.

Bjud dina gäster på en härlig naturupplevelse

Om du vill att ditt bondgårdscafé ska bli riktigt framgångsrikt så bör du låta gästerna ta del av allt som en bondgård har att erbjuda. Självfallet ska du satsa på hembakat bröd, självplockad frukt och ekologiska maträtter, då sådant brukar uppskattas mycket av stadsbor som kommer ut på landet. Är du en sann djurälskare så kan du med fördel låta gästerna rida på dina hästar, klappa dina mjölkkor och följa med när du matar hönsen. Har du husdjur så kan det vara en god idé att låta dessa springa fritt bland cafégästerna, och bidra till att skapa en hemtrevlig miljö. Vill du tjäna ordentliga pengar så kan du ha en liten handelsbod i anknytning till caféet, då sommargäster mer än gärna spenderar sina slantar på naturliga varor.

kalle